Το Εργοστάσιό μας

Η XL furniture, πρώην ΞΥΛΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ, είναι μια Ελληνική εταιρεία που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή ξύλινων καθισμάτων και τραπεζιών. Δραστηριοποιείται από το 1964 και εδρεύει στη Λάρισα στο 8ο χλμ Λαρίσης Τρικάλων.

Η μακροχρόνια και συστηματική επιμονή και αφοσίωση της εταιρείας στην παραγωγή εκφράστηκε όλα αυτά τα χρόνια με την συνεχή ανανέωση και αναβάθμιση του μηχανολογικού της εξοπλισμού αλλά και με τις επαναλαμβανόμενες επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Το αποτέλεσμα αυτής της τεράστιας προσπάθειας, η οποία συνεχίζεται μέσα σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες, είναι η δημιουργία μιας μεγάλης παραγωγικής μονάδας. Η XL furniture σήμερα εκμεταλλευόμενη την πολυετή εμπειρία και την πλήρη εξειδίκευση πετυχαίνει μια μεγάλη παραγωγική δυνατότητα και μπορεί έτσι να παρουσιάζεται ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά προσφέροντας έναν άριστο συνδυασμό τιμής και ποιότητας.

Η ιστορία

Το 1964 στη Λάρισα ιδρύεται μια μικρή βιοτεχνία από τρεις παιδικούς φίλους. Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες σε ένα χώρο 100m2 στο κέντρο της πόλης εργάζονται σκληρά οι κύριοι Καραγιάννης Αθανάσιος, Καστανάρας Ιωάννης και Κερμελιώτης Χρήστος με επωνυμία : «Έπιπλα παντός ρυθμού». Δειλά–δειλά παρουσιάζονται στην τοπική αγορά ως ένα από τα πολλά ξυλουργία της πόλης κατασκευάζοντας έπιπλα κατά παραγγελία.

Το 1968 οι δραστηριότητές τους επεκτείνονται και έτσι μεταφέρονται σε νέο χώρο 500m2 έξω από την πόλη. Αναλαμβάνουν ξενοδοχειακό εξοπλισμό και επιπλώνουν οικοδομές εντός και εκτός νομού.

Το 1980 η εταιρεία κατασταλάζει στην παραγωγή ξύλινων καθισμάτων και τραπεζιών. Έτσι αρχίζει η συστηματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας με σκοπό πάντα την επίτευξη καλύτερης ποιότητας και ικανής ποσότητας ώστε να καλυφθεί αρχικά η εγχώρια αγορά. Τα νέα δεδομένα επιβάλλουν τη μετακίνηση της εταιρείας σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε έκταση 1500m2 στο 8ο χλμ Λάρισας Τρικάλων με την επωνυμία ΞΥΛΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ- ΚΕΡΜΕΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε

Η δεκαετία του 90 σηματοδοτεί την μεγάλη ανάπτυξη της Ξυλοβιοτεχνικής. Η φιλοσοφία της συνεχής τεχνολογικής ανανέωσης και η επιμονή στην παραγωγή μετατρέπει το ξυλουργείο των 1500m2 σε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργοστάσιο που μέσα σε ένα χώρο 6500m2 αναπτύσσεται σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα και κατακτά σιγά-σιγά το σύνολο της ελληνικής αγοράς.

Η ιστορία συνεχίζεται…

Το 2020 βρίσκει την ΞΥΛΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΒΕΕ με κτιριακές εγκαταστάσεις 10.000m2 σε ένα χώρο 20.000m2 και με στόχο την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας στην παγκόσμια πλέον αγορά. Το πέρασμα της εταιρείας στην νέα γενιά γίνεται έτσι ώστε η εμπειρία του παρελθόντος να αποτελέσει μια ουσιαστική επένδυση για το μέλλον το οποίο χαράζει με σύγχρονες μορφές marketing και management η νέα γενιά των οικογενειών Καραγιάννη – Κερμελιώτη.